Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

23 februari 2023

Moderne veranda en pergola aan moderne woning bouwen

Moderne veranda met minimalistische look

Voor deze tuinkamer werd gewerkt met ‘glassflat’. Dit wil zeggen dat de ramen van de tuinkamer hoger reiken dan de onderkant van het dak. Zo is de kroonlijst ingewerkt in het dak en dus niet zichtbaar. Dit zorgt voor een minimalistisch effect, wat mooi past bij de moderne woning.

Ook in de ramen komt de minimalistische, moderne look terug. Die hebben namelijk smalle, aluminium profielen die er heel strak uitzien. De grijze kleur van de profielen sluit bovendien ook mooi aan bij de gevelsteen van de halfopenbebouwing.

Geïntegreerde warmtepomp

In het dak van de tuinkamer installeerden we een warmtepomp met airco-verwarming. Daarnaast werden de ramen ook voorzien van ingebouwde zonwering. Zo kan de temperatuur eenvoudig gereguleerd worden, zowel tijdens de zomer als de winter.

Moderne pergola aansluitend aan tuinkamer

Aan de linkerkant van de tuinkamer werd een terrasoverkapping gebouwd. Zo kan het gezin het hele jaar door genieten van hun terras, ook bij slecht weer.

Het plafond van de pergola bestaat uit gips, met lichtspots geïntegreerd. Met oog voor privacy werd voor de ramen aangrenzend aan de tuin van de buren gekozen voor mat glas. Dit laat nog voldoende licht door, zonder dat de buren door het glas heen kunnen kijken.

De minimalistische dakrand van de veranda sluit naadloos aan bij die van de pergola zodat alles één mooi samenhangend geheel vormt.

Breid jouw woning uit met een veranda of pergola

Wil je jouw woning ook graag uitbreiden met een tuinkamer en/of pergola? Kom langs in een van onze toonzalen en laat je inspireren door onze showroommodellen. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.