01 april 2021

Plissé vliegendeur = enkel vliegengaas zien wanneer dat nodig is

Een plissé vliegendeur is de oplossing voor wie bij warm weer graag de deuren openzet, maar op andere momenten liever geen vliegengaas voor zijn of haar glazen deur ziet. Want wanneer de lente in zicht is en de zon zich regelmatiger laat zien, beginnen wij al te dromen van de zomer.

Wil je deze zomer nog een plissé vliegendeur? Denk er dan op tijd aan!

Wat is een plissé vliegendeur?

Een plissé vliegendeur is een aluminium cassetteprofiel (profiel van zo’n 10 cm breed) waarin het vliegengaas als een doek wordt opgevouwen.

Je opent of sluit de deur simpelweg door de deur open of dicht te schuiven. Net zoals bij andere schuifdeuren. Wanneer je de deur openschuift, wordt het gaas opgevouwen. Gevolg: je ziet het niet meer.

plissé vliegendeur

Wat zijn de voordelen?

  • Bij een gewone vliegendeur is het vliegengaas altijd zichtbaar. Een plissé vliegenschuifraam schuif je gemakkelijk in, zodat je het tijdelijk niet ziet. Het aluminium profiel valt amper op.
  • Een plissé vliegendeur is gemakkelijk demonteerbaar (in de winter, bijvoorbeeld). Je schuift de deur in en hoeft het profiel maar uit te klikken. Bovendien neemt het weinig opbergruimte in.
  • Het is een licht en gemakkelijk te hanteren systeem. Stel: je hebt een dolenthousiaste hond die door je vliegendeur loopt. Dat kan bij elk type vliegendeur gebeuren. Het voordeel hier is dat je het systeem gemakkelijk uit klikt en voor herstelling binnenbrengt. Dat is bij een grotere deur moeilijker

Op maat gemaakt

Wij maken plissé vliegendeuren volledig op maat. Zowel voor gewone deuren als voor grote schuiframen. En dat in elke mogelijke kleur, naargelang jouw wensen. Wij komen de deur ook bij je installeren indien gewenst.

Plissé vliegendeur in de zomer? Bestel nu!

Wil je jouw bijgebouw, veranda of achtergevel deze zomer uitrusten met een plissé vliegendeur? Wacht niet tot het laatste moment en contacteer ons nu voor meer informatie. Of spring binnen in een van onze toonzalen waar wij je verder helpen.