20 juli 2021

Deze factoren bepalen mee de prijs van een veranda

Wat bepaalt de kwaliteit en prijs van een veranda? Wij zetten de belangrijkste factoren op een rij:

De grootte

Hoe groter je veranda, hoe hoger de prijs van het totaalplaatje. Een logische oorzaak-gevolgsituatie, al stijgt de prijs niet per se evenredig met de grootte. Er zijn bijvoorbeeld vaste startkosten voor elk project, wat maakt dat kleinere constructies per m² duurder zijn dan grotere.

De werkuren

Elke constructie wordt door onze eigen mensen gemaakt, in België. Het is telkens maatwerk afhankelijk van de situatie en de wensen van de klant. Hoe complexer de constructie, de ramen, de stabiliteit van het dak… hoe meer uren onze meestergasten eraan werken. En dus hoe duurder de constructie.

We zijn wel mee op de trend gesprongen van sobere, degelijke woonveranda’s en hebben een heel aantal ‘standaardisaties’ waardoor we uw maatwerk wel kunnen maken met geïntegreerde basisoplossingen. Onze innovativiteit bespaart op die manier heel wat kosten.

De oriëntatie

Hoe is jouw toekomstige veranda georiënteerd? Ligt je veranda richting het zuiden, dan zijn extra screens bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Dat doet de prijs mogelijk wel licht stijgen. We hebben daarom zelf een kroonlijst ontwikkeld waar je in een latere fase de screens eenvoudig en mooi kan integreren. Zo kan je starten met de basisinstallatie met oog op een latere investering in screens, moest dat nodig zijn.

De materialen

Wil je een veranda uit aluminium, staal, hout, of een combinatie van verschillende materialen? Ook dat bepaalt de prijs van je veranda. Algemeen genomen is staal het duurste materiaal, gevolgd door respectievelijk hout en aluminium.

Klik hier voor een overzicht van elk materiaal en de belangrijkste kenmerken.

Het type woning

Heb je een open, halfopen of gesloten woning? Ook dat kan invloed hebben op de prijs van je veranda. Bij een gesloten of halfopen woning bouw je soms tegen één of twee bestaande gevels, waardoor je minder wanden nodig hebt aan je veranda. En dat drukt uiteraard de prijs.

Dakoppervlak + daktype

Wanneer we het hebben over het dak van je veranda, bepalen twee factoren mee de prijs:

  • De grootte van het dakoppervlak
  • Het soort dak. De mogelijkheden zijn: een glazen (zadel)dak, een gesloten plat dak of een plat dak met vlakke lichtstraat.

Hoeveelheid glazen wanden

Hoeveel vierkante meters glazen wanden zijn er in je veranda? Hoe groter het glazen oppervlak, hoe hoger de prijs.

Glasdikte wordt ook bekeken in functie van de oppervlakte van de glasplaat. Er zijn immers veel normen waar we rekening mee dienen te houden. Dat resulteert in dikker (en dus duurder) glas per m² voor grote ononderbroken glaspartijen.

Ook de montage van het grote, dikke glas wordt veel complexer door de gewichten. Hiervoor moeten vaak kranen ingezet worden.

Krijgt een beter zicht op het kostenplaatje met onze prijssimulator

Dit zijn natuurlijk maar enkele factoren die de prijs van een veranda kunnen bepalen. Wij bij Miniflat maken voor elk project een offerte op maat, waarin we gaan voor een ideale prijs-kwaliteitverhouding. Zo weet je ook op voorhand wat de prijs van jouw droomproject is.

Wil je graag een inschatting van de kostprijs van jouw droomveranda? Onze prijssimulator is hiervoor de geknipte tool. Klik hier om naar de simulator te gaan en vul ‘m nu in!