20 september 2021

Steellook veranda: de voordelen van aluminium, de unieke stijl van staal

Een steellook veranda combineert de voordelen van aluminium met het geliefde uitzicht van staal. Maar waarom kies je voor een steellook veranda in plaats van een volledig stalen constructie? Wij zetten de voor- en nadelen van de verschillende materialen op een rij.

Klik hier voor een overzicht van alle materialen waarmee wij werken bij Miniflat.

Daarom kies je voor een steellook veranda

Prijs

Een steellook veranda is gemaakt van aluminium, een materiaal dat tegen een stootje kan én prijs-kwaliteit heel goed scoort. Dat komt omdat we het snel en semi-geautomatiseerd kunnen verwerken.

Staal is daarentegen veel arbeidsintensiever, en bijgevolg duurder.

 

Stijl

Een steellook veranda uit aluminium oogt vaak nog net iets slanker dan een stalen constructie. Dat komt doordat de afwerking vaak nog iets fijner oogt omdat de profielen puntiger zijn.

Daarom kies je voor staal

Sterkte

Staal is een van de sterkste materialen die gebruikt worden voor de bouw van veranda’s en bijgebouwen. Het is daardoor ideaal voor grote overspanningen en hele hoge deuren. Dat kan je zien in deze realisatie.

Aluminium kan ook grote overspanningen aan, maar is hierin toch beperkter dan staal.

 

Niche

Staal is een echt nicheproduct, waar je als liefhebber bewust voor kiest. Alle hoeken zijn naadloos en zonder versteknaad omdat ze gelast zijn en netjes bijgeschuurd.

 

Stijl

Staal is industrieel en verfijnd, en verschilt niet zoveel van aluminium. Profielen zijn vaak even breed. Maar waar aluminium soms puntiger wordt afgewerkt, blijft staal vlakker.

steellook veranda

Best of both worlds: stalen en aluminium elementen in 1 constructie

Wij werken bij Miniflat zowel met aluminium als staal, en kunnen beide materialen perfect combineren in jouw steellook. Denk maar aan een veranda met budgetvriendelijkere aluminium vaste ramen hoge stalen deuren voor het extra wauw-effect. Een absolute win-win.

aluminium leefveranda

Hoe de veranda van je dromen er ook uitziet, wij kunnen het maken. Contacteer ons dus gerust voor een vrijblijvend eerste ontwerp.