29 mei 2019

Een veranda bouwen: van plan tot afwerking

De kogel is door de kerk: je wilt een veranda laten bouwen aan je huis. Maar hoe ziet het bouwtraject eruit en hoeveel tijd kan hierover gaan? Wij overlopen alle stappen, zodat jij weet waar je aan toe bent. Van plan tot afwerking.

veranda bouwen

1/ Aangenaam!

Je komt langs in één van onze toonzalen omdat je een veranda wilt bouwen. Liefst heb je de plannen van je huis mee, of minstens een foto van je tuin en achtergevel. Of wij komen tot bij jou. Hoe dan ook: vertel ons hoe jouw droomveranda eruitziet.

2/ Ontwerp en offerte

We vertalen die dromen in een voorontwerp van je toekomstig gebouwde veranda in een duidelijke offerte. We komen bij je langs om alles te overlopen. Zie je het volledig zitten? Fijn om te horen, dan beginnen we eraan!

3/ Opmeten

Onze verkoper en werfleider komen je woning en tuin opmeten. Zo kunnen we jouw plannen finaliseren en een aanvraag indienen bij de gemeente. Want we hebben hun goedkeuring nodig om een veranda te mogen bouwen. Reken op een maand wachten op hun antwoord.

4/ Atelier in actie

Groen licht van de gemeente? Dan schiet ons atelier in actie. Wij maken elk onderdeel volledig zelf.

5/ Veranda bouwen

De bouw van jouw veranda begint bij de grondwerken en het plaatsen van de fundering. Daarna is onze plaatsingsploeg aan zet. Eerst zetten we de verticale profielen klaar, maken we het plat dak en installeren de lichtkoepel. De beglazing is de laatste stap. Op anderhalve week is je veranda wind- en waterdicht.

6/ Technieken & afwerking

Onze elektricien en loodgieter voorzien de nodige leidingen.Dan volgt de vloerisolatie en de chape. Even wachten tot alles is uitgedroogd, en daarna leggen we de vloer. We ronden af met de Gyproc- en schilderwerken. Op nog eens anderhalve week tijd is je droomveranda volledig gebouwd. Tijd om te genieten!

Meer informatie over hoe wij jouw veranda verwezenlijken? Contacteer ons en wij helpen je met veel plezier verder.