14 juli 2023

Veranda in aluminium en hout: moderne look met warme touch

Hou jij van een moderne look, die tegelijk ook warmte uitstraalt? Dan staat een veranda in een mix van aluminium en hout jou op het lijf geschreven. Laat je inspireren door deze mooie veranda die we bouwden voor een klant in Zoersel.

Minimalistische constructie

De veranda werd gebouwd in een minimalistische uitvoering en een eigen ontworpen vliesgevelsysteem. Dit is een profielensysteem met een draagstructuur in, waar je het glas tegen schroeft. Hierdoor kan de constructie grote overspanningen of glaspartijen aan. Zo bekomen we een stevige constructie met een minimum aan steunpilaren.

Modern met een warme touch

We werkten met een mix van materialen. Hout langs de binnenkant voor gezelligheid, en aluminium langs de buitenkant voor gebruiksgemak. Aluminium is namelijk een duurzaam materiaal dat strak uitziet, maar weinig onderhoud vergt. De palen langs de binnenkant van de veranda zijn gemaakt van afzeliahout. Dit is een harde houtsoort met duurzaamheidsklasse 1. Het heeft, net zoals aluminium, een heel lange levensduur.

De klant geniet dus van de warmte van hout, zonder de volledige buitenkant in hout te moeten bekleden.

Doorlopend glas met onzichtbare profielen

De glaswanden van de veranda bestaan uit hoogrendementsglas (dubbel glas). Wat dit project uniek maakt is dat het glas doorloopt tot in de vloer en in het plafond. Net zoals het aluminium monorail-schuifraam. Hierdoor lijkt de vloer door te lopen tot buiten, zonder zichtbare profielen.

In het dak plaatsten we een lichtstraat met transparante beglazing in een stalen dakligger. Het glas is driedubbelglas voor optimale isolatie. In het plafond verwerkten we lichtspots voor mooie sfeerverlichting ’s avonds.

Ook de buitenkant is strak afgewerkt met screens, ingewerkt in de aluminium dakgoot, en een plissévliegendeur.

Kom jouw droomveranda met ons bespreken

Zie je jouw toekomstige veranda al helemaal voor je? Kom langs in onze toonzalen en laat je inspireren door onze tuinkamers. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.