07 november 2019

Je veranda isoleren, doet je verwarmingsfactuur amper stijgen

‘Een veranda? Dat kost veel om warm te stoken!’ Af en toe krijgen we dit antwoord op de vraag waarom iemand twijfelt over een veranda. Maar goed nieuws: dit is een groot misverstand. Want een veranda heeft amper impact op je stookkosten. Zéker als wij je veranda isoleren.

Veranda isoleren

Isoleren doorheen de jaren

Je gezond boerenverstand zegt dat extra vierkante meters woonruimte, ook extra vierkante meters zijn om te verwarmen. Dat klopt natuurlijk. Maar heel vaak zijn onze veranda’s net de best geïsoleerde ruimtes (en dus ook de aangenaamste) van het hele huis. Een verwarming in je veranda is daardoor niet de grootste kost voor je verwarmingsfactuur.

Hoe dat komt? Huizen gebouwd vóór 2006 blinken niet bepaald uit qua isolatie. Spouwmuurisolatie is bijvoorbeeld pas een standaard geworden sinds 2000. Ook hoogrendementsbeglazing is nog een relatief nieuwe uitvinding.

Hoe wij onze veranda’s isoleren

Wanneer wij een veranda isoleren, voldoen we uiteraard wél aan alle huidige normen. Omdat wij voor jou een topcomfort willen in je toekomstige veranda. En jij een veranda krijgt waar het zelfs in putje winter aangenaam is om te zitten. Daarom kiezen wij resoluut voor HR+ beglazing voor de verticale beglazing. HR staat voor hoogrendementsglas, wat neerkomt op superisolerende beglazingVoor onze dakkoepel gaan we met driedubbele beglazing nog een stapje verder. In combinatie met onze doorgedreven dakisolatie is het eindresultaat een goed ingepakte uitbreiding van je woning. Je veranda isoleren, voor ons is het een vanzelfsprekendheid. Vraag ons gerust meer informatie.

Dus ja: je moet inderdaad meer vierkante meters verwarmen. Maar wel heel goed geïsoleerde vierkante meters, waardoor dat weinig impact heeft op je verwarmingsfactuur. En meer zelfs: in het tussenseizoen zal je veranda fungeren als een soort buffer die de warmte van zonnestralen opslaat. En geleidelijk afgeeft aan de rest van je woning. Waardoor ook daar het comfort stijgt

Veranda isoleren? Wij doen het standaard

Ben je op zoek naar de gepaste uitbreiding van je woning? Onze goed geïsoleerde veranda’s of bijgebouwen zijn de perfecte oplossing. Voor meer informatie, contacteer ons gerust of kom eens langs in onze toonzaal.

Een zicht krijgen op het kostenplaatje? Vraag volledig vrijblijvend een offerte aan.