20 oktober 2022

Energiekosten besparen: ga voor een geïsoleerde veranda

‘Een veranda? Dat kost veel om warm te stoken!’ Af en toe krijgen we dit antwoord op de vraag waarom iemand twijfelt over een veranda. Maar goed nieuws: dit is een groot misverstand. Want een veranda heeft amper impact op je energiekosten. Integendeel, je kan er zelfs mee besparen.

Een veranda als natuurlijke bron van warmte

Je gezond boerenverstand zegt dat extra vierkante meters woonruimte, ook extra vierkante meters zijn om te verwarmen. Dat klopt natuurlijk. Maar heel vaak zijn onze veranda’s net de best geïsoleerde ruimtes (en dus ook de aangenaamste) van het hele huis.

Doordat een veranda uit glas wordt gemaakt, ontstaat er een soort van serre-effect wanneer de zon erop schijnt. Zowel in de zomer als in de winter. Wanneer je veranda goed is geïsoleerd, wordt de warmte in de ruimte behouden en verspreid doorheen de rest van je woning. Zo vormt je veranda dus een natuurlijke bron van warmte en betaal je geen cent extra aan energie.

Veranda in zonlicht

Hoe wij onze veranda’s isoleren

Wanneer wij een veranda isoleren, voldoen we uiteraard aan alle huidige normen. Omdat wij voor jou een topcomfort willen in je toekomstige veranda. En jij een veranda krijgt waar het zelfs in putje winter aangenaam is om te zitten. Daarom kiezen wij resoluut voor HR+ beglazing voor de verticale beglazing. HR staat voor hoogrendementsglas, wat neerkomt op superisolerende beglazing.

Voor onze dakkoepel gaan we met driedubbele beglazing nog een stapje verder. In combinatie met onze doorgedreven dakisolatie is het eindresultaat een goed ingepakte uitbreiding van je woning. Je veranda isoleren, voor ons is het een vanzelfsprekendheid. Vraag ons gerust meer informatie.

Veranda isoleren? Wij doen het standaard

Ben je op zoek naar de gepaste uitbreiding van je woning? Onze goed geïsoleerde veranda’s of bijgebouwen zijn de perfecte oplossing. Voor meer informatie, contacteer ons gerust of kom eens langs in onze toonzaal.

Een zicht krijgen op het kostenplaatje? Vraag volledig vrijblijvend een offerte aan.