12 augustus 2019

Je veranda koel houden? Zo vermijd je een bakoven in de zomer

Comfortabel genieten van je veranda, dat kan alleen als de temperatuur goed zit. Lekker warm in de wintermaanden… maar niet te tropisch in de zomer. Hoe vermijden we dat de temperaturen te hoog oplopen door de zomerzon? Hoe houden wij je veranda koel?

veranda koel houden

Isoleren, isoleren

Alles start bij ons met een goede isolatie. En weest gerust: je toekomstige veranda is prima geïsoleerd. Dubbele beglazing voor je verticale glaspartijen, driedubbel voor de dakkoepel en een doorgedreven isolatiepakket in het plat dak. Wat zo belangrijk en positief is aan isolatie: het werkt in 2 richtingen. In de winter houdt het de koude buiten. In de zomer houdt het je veranda koel(er).

Bye bye serre-effect

Maar wat dan met het serre-effect? Want veel glas + felle zon = bakken, toch? Niet bepaald. Of toch niet meer zoals vroeger. Vroeger bestonden klassieke veranda’s volledig uit hetzelfde glas, maar dat is nu niet meer het geval.

veranda koel houden

Weet  dat in de zomer de zon hoog in de hemel staat. En de zonnestralen dus via het dak binnenvallen. Een eerste buffer daar is ons platdakisolatie. Maar daarnaast is het glas van onze dakkoepels ook een speciaal type beglazing: zonwerend glas. Dit glas laat het licht van de zonnestralen wel door, maar kaatst de warmte grotendeels terug. Onze beglazing reflecteert zo wel tot 78% van de warmte.

Screens als redder

En voor de verticale glaspartijen kunnen we screens voorzien om je veranda koel te houden in de zomer. In tegenstelling tot rolluiken blijft je zicht op buiten gedeeltelijk behouden. Maar je kan wel de warmte van de zon buitenspel zetten.

Waarom we geen zonwerend glas in de verticale ramen zetten? Wel, omdat we  de warmte van de lage winterzon wel graag laten binnenkomen. Met screens heb je, in tegenstelling tot zonwerend glas, altijd zelf de keuze.

Hou het hoofd koel. En je veranda ook

Onze zomer kent alweer heel wat snikhete dagen. Met de juiste maatregelen zorgen wij dat jij op een aangename manier van je veranda kan blijven genieten. Wil je graag meer informatie of zit je nog met vragen? Contacteer ons dan en wij helpen je graag verder. Geniet nog van de zomer!