30 juli 2020

Verandascreen vs. gordijnen: licht binnen, warmte buiten

“Waarom zou ik verandascreens plaatsen, ik heb al gordijnen?” We horen het vaak, maar toch is er een wezenlijk verschil tussen screens en gordijnen in je veranda, zeker in de zomer. De warmte buiten houden op warme zomerdagen? Verandascreens > gordijnen: geloof ons maar!

De troeven van een verandascreen spreken voor zich:

1. Aan de buitenkant

Onze gedachtegang: om de zon (en haar warmte) écht buiten te houden, moet je zonwering ook aan de buitenkant zitten. En daar hebben verandascreens meteen een streepje voor ten opzichte van gordijnen.

Waarom is vanbuiten beter? Simpel: wanneer de zon op je ramen schijnt, warmen je ramen op en geven ze de warmte af langs de binnenkant. Gordijnen aan de binnenkant van je ramen kunnen het zonlicht dan wel buiten houden, de warmte zit wel al binnen.

Terwijl verandascreens langs de buitenkant net de opwarming van je ramen verminderen.

2. Gedeeltelijk openen - flexibel

Open of dicht – en alles daartussen. Verandascreens zijn flexibel en laat je net zo laag zakken als nodig is. Enkel de achtergevel van je veranda verduisteren? Je kan de screens ook apart bedienen met de afstandsbediening.

3. Windvast

Ook al zitten verandascreens aan de buitenkant, toch hoef je niet te vrezen dat weersomstandigheden hen gemakkelijk vernielen. Al onze screens zijn windvast en kan je dus ook bij slechter weer naar beneden laten.

4. Minder lichtinval, geen volledige verduistering

De warme en fel schijnende zon buiten houden, maar toch genieten van je uitzicht? Zoals je hieronder kan zien, verduisteren verandascreens niet volledig. Zo behoud je toch dat buitengevoel.

verandascreen

5. Weggewerkt in de constructie

Geen lelijk ‘bakje’ aan de buitenkant of motor zichtbaar. Wij verwerken alle nodige voorzieningen in de dakgoot van je veranda en hebben hiervoor speciale profielen ontwikkeld. Zo krijg je een mooi strak uiterlijk.

verandascreen

6. Kan nadien geplaatst worden

Veranda plaatsen maar nog even wachten met de screens? Geen probleem, verandascreens kunnen perfect nadien worden geplaatst. Wij voorzien indien gewenst de mogelijkheid om ze volledig in de structuur in te werken, zodat je zeker een mooi eindresultaat hebt.

7. Breed scala kleuren

Van bleek tot donker: wij hebben verandascreens in een breed gamma van kleuren. Op die manier vind je ongetwijfeld de kleur die perfect bij je woning en tuin past. De donkere kleuren absorberen het daglicht en zijn zachter aan de ogen. De lichte kleuren zijn wat feller aan de ogen en daardoor minder transparant.

Verandascreen: must-have in de zomer

Klaar om je veranda te upgraden deze zomer? Kom onze verandascreens ontdekken in een van onze toonzalen.

Vragen of meer informatie gewenst? Laat het ons weten en wij komen snel bij je terug.