02 juli 2020

Verandazonwering: geen oververhitting tijdens warme zomerdagen

Zorgen dat je veranda ook in de hete zomers van tegenwoordig je favoriete plek thuis blijft, en niet verandert in een bakoven? Er bestaan gelukkig heel wat verandazonwering-opties om de zon op een efficiënte en esthetische manier buiten te houden. Miniflat to the rescue!

Windvaste zonnescreens

Of je nu al een veranda hebt of een veranda op de planning hebt staan: zonnescreens als verandazonwering kunnen op elk moment (bij)geplaatst worden.

Screens komen aan de buitenkant van je ramen, waardoor ze vermijden dat je ramen opwarmen. Gordijnen, die binnen hangen, hebben dat verkoelend effect veel minder. Want weet: eens je ramen volledig opgewarmd zijn, zit de warmte binnen.

De ophanging van onze screens wordt verwerkt ín de lijst van de veranda’s, zodat ze niet in het oog springen. Je kiest de zonnescreens in de kleur die het best bij jouw thuis past uit ons breed scala aan kleuren.

Groot pluspunt: onze screens zijn windvast! Je kan ze op zonnige, winderige dagen dus zonder zorgen naar beneden laten.

Zonwerende dakkoepel

Veranda’s hoeven niet meer uit een volledig glazen plafond te bestaan. Dakkoepels zoals onze Flatglass kan je functioneel plaatsen om het daglicht binnen te halen. Naast veranda’s zijn zo’n dakkoepels ook interessant om in je woning extra licht te voorzien. Hoe voorkomen dat hierdoor je woning opwarmt?

Onze dakkoepels rusten wij standaard uit met zonwerend glas. Dat glas is voorzien van een reflecterende coating, dat zo’n 70 tot 80% van de zonnewarmte weert. Je geniet dus van de aangename extra lichtinval, zonder dat je woning erdoor opwarmt. Om extra te isoleren, kan je ook kiezen voor driedubbele beglazing (Ug=0,5 W/m²K.).

Hoog rendementsglas

De ramen van je veranda zelf rusten we niet uit met een zonwerende coating, omdat deze coating een lichte blauwe schijn heeft. Wat bij een dakkoepel uiteraard niet hinderlijk is, aangezien deze altijd naar de (blauwe) lucht gericht staat. Zonwerend glas gaat ook spiegelen, wat minder gewenst is in verticale beglazing. Hoog rendementsglas mag je bij ons wel steeds verwachten.

We werken wel zo goed als altijd met een dakoversteek, zodat er heel wat zonnewarmte in de zomer van het glas wordt geweerd.

In de tussenseizoenen staat de zon lager en willen we de heerlijke zonnestralen net wel binnen halen en onze woning gratis opwarmen. Met zonwerende verandaramen zou dat niet kunnen. Nog een reden waarom we zonwerend glas enkel in de koepel gebruiken!

Klaar voor de zomer met de juiste verandazonwering

Of je nog een veranda wil plaatsen of er al eentje hebt: we hebben de juiste verandazonwering in huis om je (toekomstige) veranda summerproof te maken.

Meer informatie? Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte op voor je veranda en/of zonwering!