20 oktober 2022

De perfecte match: een woning in pastorijstijl en een steellook aluminium veranda met hout

Bij Miniflat streven we ernaar om prachtige veranda’s te creëren met een combinatie van materialen zoals hout en aluminium. Dit deden we bijvoorbeeld voor een klant met een mooie woning in pastorijstijl. Ontdek hier meer over het project.

Ramen met moderne steellook

Deze veranda werd gebouwd in aluminium met een steellook. De ramen lijken op de stalen ramen van vroeger, maar bestaan uit thermisch onderbroken aluminiumprofielen. Ondanks dat de profielen heel slank zijn, kan je kiezen voor dubbel of driedubbel glas. De profielen halen hun sterkte niet uit hun breedte, maar wel uit hun diepte. Zo wordt de strakke look behouden.

Volgens de wens van de klant, werden er twee deuren verwerkt in de constructie. Een enkele deur langs de zijkant voor makkelijke toegang tot de voorkant van het huis, en een dubbele deur die uitkomt op het terras.

Om de aluminium steellook mooi te laten passen bij de pastorijstijl van de woning, werd er ook met hout gewerkt.

Warme afwerking met hout

De aluminium constructie werd langs beide zijden afgewerkt met houtskeletwanden met een houten gevelbekleding. Deze gesloten wanden zorgen ervoor dat de klant langs de binnenkant van de tuinkamer meubels tegen de muur kan plaatsen.

De kroonlijst werd gemaakt in afzelia-hout en werd bewust niet behandeld zodat het materiaal zal vergrijzen mettertijd. Ook de hoekpalen zijn van hout.

Laat jouw droomveranda ontwerpen

Wil jij een veranda die in harmonie is met de stijl van jouw huis? Maak een afspraak, kom langs in een van onze showrooms en laat je inspireren door onze showmodellen. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.