28 juni 2023

Insecten buitenhouden in de zomer: 4 soorten vliegenramen voor je veranda

Tijdens de zomer kan het fijn zijn om de ramen of deuren van je veranda open te zetten om te verluchten. Het nadeel hiervan is dat insecten makkelijk hun weg naar binnen vinden. Om jouw veranda en woning vrij te houden van insecten, laat je best vliegenramen installeren. Ontdek in dit artikel welke opties er zijn.

Plissévliegendeur

Een plissévliegendeur is een aluminium cassetteprofiel (ongeveer 10 cm breed) waarin het vliegengaas als een doek wordt opgevouwen.

Net zoals bij andere schuifdeuren, open of sluit je de deur door het kader open of dicht te schuiven. Wanneer je de deur openschuift, wordt het gaas opgevouwen, waardoor je het niet meer ziet.

Meer informatie over de plissévliegendeur lees je hier.

Vliegendraaideur met pomp

Een vliegendraaideur (of een draaideur met ingebouwde vliegengaas) kan perfect geplaatst worden in de deuropening van je veranda. De deur is voorzien van een pomp waardoor hij automatisch weer dichtslaat en dus geen wind vangt. Zo sluit de deur onmiddellijk na opening en krijgen insecten geen kans om binnen te vliegen.

De deur heeft altijd horizontale S-greep. Dit is een greppeltje over de breedte van de deur dat je met hand kan vastnemen om de deur te openen.

Vliegenschuiframen

Dit vliegenraam wordt geplaatst in combinatie met een glazen schuifraam. Het kan eenvoudig opengetrokken worden aan de hand van een horizontale S-greep en glijdt vlotjes over de ingebouwde rails.

Een invisible vliegenschuifraam is er eentje zonder zichtbare horizontale S-greep. Bij deze is de greep verticaal met een transparant gaas die van binnenuit bijna niet zichtbaar is. Praktisch én stijlvol dus.

Raam met vast vliegenkader

Een vast vliegenkader is ook een bekende oplossing. Deze kaders worden geplaatst in combinatie met draaikiepramen waarbij het gaas permanent aanwezig mag zijn.

Wat je moet weten over vliegengaas

Er bestaan verschillende soorten gaas voor vliegenramen en -deuren. Meer of minder zichtbaar, dun of dik geweven, bestand tegen huisdieren, … Wij werken standaard met een heel transparant gaas, genaamd Bella Vista, om optimaal zicht te garanderen.

Welk vliegenraam- of deur kiezen?

De keuze tussen een plissévliegenraam, vliegendraaideur, vliegenschuifraam of vast vliegenkader hangt af van het type raam of deur waarmee je het combineert.

  • Schuifraam: plissévliegendeur of vliegenschuifraam
  • Draaideur: plissévliegendeur of vliegendraaideur
  • Raam: vast vliegenkader

Alle oplossingen bestaan uit aluminium profielen, wat slank en subtiel oogt. Alles wordt op maat gemaakt van jouw veranda, dus je kan zelf bepalen welke kleur of gaas je kiest.

Combineren met zonwering

Wanneer je kiest voor vliegenramen of -deuren, is zonwering in principe niet nodig omdat het gaas voor schaduw zorgt en de zon buitenhoudt.

Als je wil kan je een plissédeur combineren met screens, maar andere vliegenramen en -deuren worden niet gecombineerd met zonwering.

Laat je adviseren over jouw toekomstige tuinkamer

Heb je nog vragen over vliegenramen voor jouw veranda? Of ontvang je graag advies op maat over jouw droomveranda? Kom langs in onze toonzalen. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.