Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

07 februari 2023

Keukenuitbreiding met een veranda op maat

We krijgen van klanten vaak de vraag om hun keuken uit te breiden met een tuinkamer. Voor deze klant in Bocholt bouwden we eentje op maat, met een combinatie van steellook en hout. Ontdek nu meer over deze mooie realisatie.

Veranda op maat: meer ruimte en lichtinval

De klant waar we voor aan de slag gingen, wilde graag zijn keuken renoveren om meer leefruimte te creëren voor het hele gezin. Door de keuken uit te breiden met een tuinkamer, creëerden we niet alleen meer ruimte, maar ook meer lichtinval.

Combinatie van steellook aluminium en hout

Voor het ontwerp van de veranda werd gekozen voor een steellook, gecombineerd met hout. De ramen bestaan uit dubbel glas en aluminium profielen met een slanke verdeling, die een klassieke uitstraling hebben.

Om de veranda een warme, uniforme look te geven, koos de klant voor een kroonlijst, hoekpalen, deur en gevelbekleding in afzeliahout. Dit is zwaar, onbehandeld hout met duurzaamheidsklasse 1 dat er heel natuurlijk uitziet.

Om de hoeken iets specialer te maken, werden ze afgewerkt in verstek. Dit is een niet-haakse hoek van 45°. Deze techniek vergt iets meer inspanning en finesse van onze monteurs, maar levert een prachtig resultaat op.

Naadloze integratie van tuinkamer in de gevel

Langs de achterkant van het huis plaatsten we een deur voor eenvoudige toegang tot de tuin. Ook langs de zijkant van de tuinkamer bevindt zich een deur. Deze werd geplaatst in houten gevelbekleding over de originele gevel in crepibepleistering. Een sterk staaltje maatwerk.

Breid jouw keuken uit met een tuinkamer

Heeft dit project je geïnspireerd en wil je jouw keuken graag uitbreiden met tuinkamer? Kom langs in een van onze toonzalen en laat je inspireren door onze showroommodellen. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.