24 oktober 2023

Veranda verwarmen in de winter: wat zijn de mogelijkheden?

Een veranda waar je het hele jaar door van kan genieten: dat is onze belofte. Ja, dus ook tijdens de koude wintermaanden. Daarom is een goede verwarming voor je veranda onmisbaar. Maar welke verwarmingstechniek is het meest geschikt voor jouw veranda? Een overzicht.

Huis met veranda in de winter, verwarming veranda

1. Klassieke radiator

Kan je huidige verwarmingssysteem de extra vierkante meters mee verwarmen? En lukt het ons om de leidingen door te trekken tot aan je toekomstige veranda? Misschien via de (kruip)kelder, bijvoorbeeld? In dat geval is een klassieke radiator een prima optie. Muurradiator installeren, koppelen aan je verwarmingssysteem en klaar.

2. Vloerverwarming

Zijn koude voeten voor jou een ware nachtmerrie? Rust je veranda uit met vloerverwarming en heb nooit meer koude voeten. Vloerverwarming staat voor een hoog comfort, maar heeft wel een nadeel: komt traag op gang waardoor het duurt even voor de volledige ruimte verwarmd is.

Tegenwoordig zien we meer vloerverwarming met warmte pomp, aangesloten op zonnepanelen, wat uiterst duurzaam is. Veel duurzamer dan vloerverwarming op brandstof.

Uiteraard wil je geen uren wachten tot je tuinkamer aangenaam verwarmd is in de winter. Warme voeten én snelheid combineren? Dat doen we door in je veranda vloerverwarming altijd samen met een radiator te plaatsen.

3. Warmtepomp

Is je huidige verwarminginstallatie gedateerd? Of krijgen we leidingen niet tot in je tuinkamer getrokken? Dan is een lucht-luchtwarmtepomp een mooie oplossing. Vergelijk het met een omgekeerde koelkast. De buiten-unit zuigt lucht aan en brengt die naar een hogere temperatuur. Die je veranda lekker verwarmt.

Ook mooi meegenomen tijdens de zomermaanden: deze techniek werkt ook omgekeerd, en kan je veranda dus ook koelen. Geen extra airco nodig = win-win!

De verwarmingsoplossing werkt al wat sneller of duurzamer dan de andere, maar het zijn allemaal interessante mogelijkheden. De keuze hierin hangt vooral af van jouw persoonlijke voorkeur en je tuinkamer.

Verwarm jouw tuinkamer

Wil jij je veranda verwarmen in de winter? Maar weet je niet wat de juiste oplossing is voor jou? Contacteer ons dan voor meer informatie of mail ons al je vragen. En wij geven je graag persoonlijk advies!