01 september 2021

Aluminium leefveranda met hoge stalen deuren: rijkelijk ruimtegevoel

Je leefruimte uitbreiden en meer zicht op je tuin creëren, dat doe je het best met een leefveranda. Deze realisatie is daar het perfecte voorbeeld van. De eyecatcher is de hoge stalen deur die de aluminium leefveranda extra grandeur geeft.

De grote leefveranda zou worden opgesplitst in twee semi-afzonderlijke ruimtes: een eetkamer met zithoek en een aparte zitruimte. Tussenin werd een gashaard geplaatst, die langs beide kanten zichtbaar is en voor de nodige gezelligheid zorgt.

aluminium leefveranda

Maximaal zicht

Om het zicht naar buiten te maximaliseren, kozen we voor hoge raampartijen van drie meter. We werkten met een aluminium constructie met fijne profielen en een slanke dakrand.

Stalen deuren van drie meter hoog (!)

Onze klant wilden expliciet hoge draaideuren die naar buiten draaien, en bij voorkeur even hoog zijn als de rest van de constructie: drie meter. Omdat zoiets niet realiseerbaar is in aluminium, werkten wij met draaideuren uit staal. Die deuren zijn uitgerust met gelaste scharnieren. Ze zijn zwaarder, kunnen grotere overspanning aan en creëren een rijkelijker ruimtegevoel.

Zowel het aluminium als staal kreeg een zwarte poederlak coating, waardoor het verschil tussen beide materialen niet zichtbaar is.

All-in project: van ruwbouw tot afwerking

Deze grote aluminium leefveranda vroeg om de nodige voorbereidende werken en goede opvolging van zowel het Miniflatteam als de betrokken interieurarchitect. Wij namen de volledige ruwbouwwerken op ons, maakten de achtergevel volledig open, plaatsten steunbalken en -palen, en zorgden dat de bijbouw perfect aansloot op de bestaande woning. Samen met een stabiliteitsingenieur garandeerden we een goede start van de werken.

We werkten de aluminium leefveranda volledig af, met oog voor elk detail. Zo adviseerden we om een bevestigingssysteem te voorzien om de openstaande deuren aan te bevestigen. We plaatsen twee kleine paaltjes aan de buitenkant van de veranda, waaraan de deuren vastgeklikt kunnen worden. Waait het, dan kunnen de zware deuren niet onverwacht dichtslaan.

Vind de aluminium leefveranda van je dromen bij ons

Nood een woonuitbreiding en wil je nog meer genieten van je tuin? Wij helpen graag je dromen vormgeven en ontwikkelen voor jou een leefveranda op maat.

Graag je dromen een eerste keer vrijblijvend bespreken? Maak hier een afspraak voor een kennismakingsgesprek, en wij luisteren met plezier naar jou. Tot snel?