20 mei 2022

De uitbreiding van een prachtige hoeve met een moderne veranda

Het combineren van een hoevestijl met een moderne stijl kan prachtige resultaten opleveren. Dat werd bij dit project nog maar eens bewezen. Benieuwd welke keuzes werden gemaakt, waarom en wat het eindresultaat is geworden? Ontdek het hier.

Meer lichtinval en meer natuur in huis

De afgelopen jaren merken we op dat mensen almaar meer interesse hebben in outdoor living en ‘cocooning’. Ze willen meer tijd doorbrengen in hun tuin, omgeven door groen. En dat liefst het hele jaar door. Daarnaast houden mensen ervan om veel natuurlijke lichtinval te creëren in huis, wat ook een positief effect heeft op de energierekening. In beide gevallen is een goed geïsoleerde tuinkamer de ideale oplossing.

Onlangs kregen we de opdracht om een hoeve uit te bouwen met een moderne leefveranda. Het is heel fijn wonen in een authentieke hoeve, maar helaas gaat dit ook vaak gepaard met kleine ramen en weinig lichtinval. Voor dit project was de vraag van de klant dan ook om de huidige leefruimte van de woning open te trekken en meer verbondenheid met de tuin te creëren. En daar slaagden we in.

Het ontwerp van de moderne veranda

Deze mooie zwarte veranda werd gebouwd met veel oog voor detail. De grote glazen wanden zorgen voor heel veel lichtinval een connectie met de tuin. De grote lichtstraat in het dak laat ook veel extra licht toe in de eetplaats. Deze werd gemaakt van driedubbel glas én voorzien van zonwerend glas waardoor de warmte in de ruimte onder controle blijft.

De glazen schuiframen langs beide kanten van de veranda zorgen voor een vlotte toegang tot de tuin. Deze werden voorzien van aangepaste profielen met extra wieltjes. Doordat de profielen uit staal gemaakt zijn, zijn ze extra fijn en kunnen de inwoners optimaal genieten van het uitzicht.

En dan nog dé kers op de taart: de sfeervolle LED-verlichting in de rand van het plafond.

Extra voordelen van deze veranda

Tijdens het plaatsen van de moderne veranda, ontstond een hoekje aan de achterkant van het huis. Deze hoek bleek ideaal te zijn voor een zitruimte met loungezetels en een kacheltje.

Het grote voordeel is dat de veranda de wind tegenhoudt waardoor het aangenaam vertoeven is op het terras. Bovendien worden de meubels ook beter beschermd tegen wind en regen waardoor ze langer meegaan.

Hoeve met moderne veranda en terras

Laat zelf een veranda op maat ontwerpen

Zou jij graag zelf een veranda laten plaatsen in deze stijl? Onze experts zitten graag met jou samen om je te adviseren. Maak een afspraak of vraag een offerte aan, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.