Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

20 mei 2022

Een veranda met een gesloten wand: waarom zou je hiervoor kiezen?

Een veranda hoeft niet altijd drie doorzichtige, glazen wanden te hebben. Je kan er ook voor kiezen om een van de wanden gesloten te maken, zowel om esthetische als functionele redenen. Ontdek meer over deze verandastijl in deze blog.

Een gesloten veranda wand: waarom en hoe?

Vaak kiezen klanten voor een gesloten wand om functionele redenen. Een veranda met alleen maar glazen wanden is namelijk niet zo praktisch wanneer dingen zoals een bureau, kast, verwarming of tafel tegen een wand wil plaatsen. In dat geval is een gesloten wand ideaal.

Benieuwd welke wanden je dan best gesloten of transparant maakt? We raden aan om de glazen wanden langs de zijden van de veranda te plaatsen waar je het meest van het uitzicht wil genieten. Aan de resterende zijde kan je dan kiezen voor een dichte, geïsoleerde wand.

De bouw van een gesloten verandawand

Voor dit soort constructies werken we vaak met houtskeletwanden of in houtmassiefbouw, waardoor de veranda’s goed geïsoleerd zijn.

De binnenkant van de wanden werken we af met gyproc. De buitenkant kan op verschillende manieren afgewerkt worden. Dat kan in hout of een zelfontwikkeld panelensysteem in aluminium.

Eigen innovatie: aluminiumbekleding van een houtskeletwand

De kosten van gevelbekleding kunnen soms hoog oplopen. Om deze kosten te drukken, hebben we zelf een systeem ontwikkeld: verticale vlakke panelen van zo’n 80cm breedte die zonder zichtbare schroeven gemonteerd worden.

Deze aluminium panelen kunnen makkelijk gemonteerd én gedemonteerd worden waardoor ze makkelijk hersteld kunnen worden in geval van schade. Bovendien worden de panelen vooraf in elkaar gezet waardoor ze op de werf snel een eenvoudig geplaatst kunnen worden. Dat zorgt voor heel wat tijdswinst en eenvoudige na-service in geval van schade.

Kortom: Deze bekleding is modern, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en betaalbaar.

Verschillende stijlen

Zoals hierboven vermeld kan de buitenkant van de gesloten wand afgewerkt worden met hout, meer bepaald: afromosia, afzelia, thermowood of cederhout. Dit geeft de veranda een warme en moderne look.

Een trend die we de afgelopen jaren zien is wanden met dunne houten latjes. Deze worden gemaakt van thermowood, dat is hout dat thermisch behandeld wordt met stoom om het zachte houd harder te maken. We kunnen deze stijl voorzien, maar hou er rekening mee dat dit meer werk vergt dan vlakke houten panelen.

Wil je voor een strakkere moderne look gaan, dan kan je kiezen voor donkere aluminium panelen.

Strakke zwarte veranda met gesloten wand

Vraag een offerte op voor jouw veranda op maat

Heb jij interesse in het bouwen van een veranda? Maak een afspraak of vraag een offerte aan, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.