05 maart 2019

Flatglass

De tijd van volledig glazen verandadaken ligt achter ons. Met een lichtkoepel bepaalt u waar, wanneer en hoeveel licht er binnenvalt. Maak kennis met onze eigen Flatglass EVO, om vier redenen de standaardkeuze voor elke veranda die we bouwen.

Helemaal vlak

Onze Flatglass EVO is helemaal plat omdat dat een strakker eindresultaat oplevert. Daarnaast kunnen we ‘m ook perfect horizontaal plaatsen. Andere koepels hebben een lichte hellingsgraad nodig voor de waterafvoer, onze lichtkoepel niet. En dat geeft een veel mooier eindresultaat langs buiten én binnen.

Makkelijk overschilderbaar

Draagt ook bij tot dat mooier eindresultaat: de omkasting met houten balken die op hun beurt zijn afgewerkt met een watervaste MDF. Want zo lopen de gipskartonnen plafondplaten en de Flatglass EVO na een likje verf naadloos in elkaar over. En vormt alles één mooi afgewerkt geheel.

XL

De Flatglass EVO is van eigen makelij. Wij ontwerpen en bouwen elke lichtkoepel hier op maat in onze atelier. Dat laat ons toe om volledig op maat te gaan. Het sterke stalen framewerk laat overspanningen tot een diepte van twee meter toe.

Superisolerend

Weet u langswaar de meeste warmte verloren gaat? Juist, ja: via het dak. Daarom is onze Flatglass EVO er ook in een uitvoering met driedubbele beglazing. Zo blijft de warmte in de winter lekker binnen. In de zomer doet de zonwerende beglazing dan weer zijn ding: uw koepel kaatst de te opdringerige zonnestralen weer naar buiten.

vlakke lichtstraat

Wat met de ventilatie?

Een doorgedreven geïsoleerde en luchtdichte veranda… langs waar kan er dan verse lucht naar binnen? Goede vraag! De Flatglass EVO Air biedt het antwoord.

De Flatglass EVO Air, is een EVO met een plus. Deze lichtkoepel kan u met een afstandsbediening rondomrond tot zeven centimeter openzetten. En aangezien warme lucht opstijgt, is het effect onmiddellijk voelbaar. Een klein kier volstaat voor een aangename luchtcirculatie.

Ideaal om tijdens die warme zomernachten af te koelen. Of uw veranda tijdens de winter even kort te verluchten. Al zijn deze lichtkoepels ook populair bij onze rokende klanten die niet naar buiten willen om een sigaretje op te steken…

Benieuwd wat de Flatglas kan betekenen voor de lichtinval in jouw woonuitbreiding? Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek aan huis.