Onze toonzalen zijn 7/7 geopend. Maak hier je afspraak.

01 september 2022

Flatglass: wat is het en wat zijn de voordelen?

De tijd van volledig glazen verandadaken ligt achter ons. Met een lichtkoepel bepaalt u waar, wanneer en hoeveel licht er binnenvalt. Maak kennis met onze eigen Flatglass EVO, om vier redenen de standaardkeuze voor elke veranda die we bouwen.

Helemaal vlak

Onze flatglasslichtstraat is helemaal plat omdat dat een strakker eindresultaat oplevert. Daarnaast kunnen we ‘m ook perfect integreren in ons supergeïsoleerd plat dak. Andere koepels hebben een lichte hellingsgraad nodig voor de waterafvoer, onze lichtkoepel niet. En dat geeft een veel mooier eindresultaat langs buiten én binnen.

Makkelijk overschilderbaar

De plafondafwerking in gyproc kan netjes aangewerkt worden tot tegen de lichtstraat, we plaatsen deze telkens zeer zorgvuldig en smeren deze af zodat jouw schilder een minimum aan retoucheerwerk heeft en het netjes kan afwerken. Ook later komen er geen haarscheurtjes in de plafond omdat we weten hoe we dat moeten voorkomen.

Poolhouse bijgebouw

Op maat gemaakt

De flatglasslichtstraat is van eigen makelij. Wij ontwerpen en bouwen elke lichtkoepel hier op maat in onze atelier. Dat laat ons toe om volledig op maat te gaan. Het sterke stalen of houten framewerk laat overspanningen tot een diepte van twee meter toe. Aan de bovenzijde werken we telkens met ons geschroefd alu-profielensysteem zonder silicone en met UV-bestendige rubbers.

Superisolerend

Weet je langs waar de meeste warmte verloren gaat? Juist, ja: via het dak. Daarom is onze flatglasslichtstraat er ook in een uitvoering met driedubbele beglazing. Zo blijft de warmte in de winter lekker binnen. In de zomer doet de zonwerende beglazing dan weer zijn ding: jouw koepel kaatst de te opdringerige zonnestralen weer naar buiten.

Transparante of matte beglazing

Aangezien het telkens veiligheidsglas is dat we monteren voorzien we een dubbele veiligheidsfolie tussen de onderste glasbladen. Deze folie kunnen we transparant of ook in een semi-matte tint voorzien.

De cool white beglazing zorgt ervoor dat je nog steeds door de beglazing kan kijken maar dat het fijn stof dat er op valt je minder zal storen. Het gekke is, door de specifieke witte folie geeft het ook net iets meer lichttransmissie en zorgt voor een meer indirecte lichtinval.

Transparant

Cool white

Benieuwd wat de flatglass kan betekenen voor de lichtinval in jouw veranda? Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek aan huis.