07 september 2023

Oude veranda renoveren met Miniflat

Begint jouw huidige veranda haar beste tijd gehad te hebben? Dan kan je ervoor kiezen om een nieuwe te bouwen of om je huidige constructie te verbouwen. Benieuwd of je daarvoor bij ons terecht kan? Ontdek het in dit artikel.

Veranda renoveren mogelijk met Miniflat?

We krijgen regelmatig aanvragen om oude tuinkamers te renoveren. Als het gaat om een tuinkamer die door ons werd gebouwd, kunnen we dit zeker bekijken.

Gaat het om een tuinkamer die door een andere verandabouwer geplaatst werd, hebben we niet voldoende informatie en inzicht om verbouwingswerken uit te voeren. In dat geval raden we aan om contact op te nemen met de verandabouwer in kwestie.

Mocht deze niet meer bestaan, dan is het zelden een groot succes om een andere schrijnwerker eraan te laten beginnen. Je weet waar je begint, maar niemand kan voorzien waar je eindigt in een constructie die hij niet zelf heeft ontwikkeld. Wij zijn absoluut bereid om je van een nieuwe tuinkamer te voorzien.

De renovatie van een authentieke Miniflat-veranda

Werd je tuinkamer door ons gebouwd, beschikken we nog steeds over de originele plannen hiervan. Dat maakt het makkelijk om renovaties uit te voeren. We laten een deskundige bij je langskomen om een analyse uit te voeren en maken op basis hiervan een offerte op. Zodra je deze goedkeurt, gaan we aan de slag. Wij zorgen voor alles van A tot Z en jij hoeft je handen niet vuil te maken!

Welke onderdelen aanpakken?

Wanneer we verbouwingen uitvoeren, bepaal jij mee welke onderdelen vernieuwd worden.

Veelvoorkomende renovaties zijn:

  • vervangen van plexiplaten;
  • vervangen van glaspartijen (van dubbel glas naar hoogrendementsglas);
  • toevoegen of vervangen van screens of andere zonwering.

Een plexidak vernieuwen naar hoogrendementsglas is niet mogelijk, de draagbalken zijn hier nooit op voorzien.

Verbouwpremie

Wist je dat je in aanmerking kan komen voor een premie voor de verbouwing van je tuinkamer? Lees er hier alles over.

Laat jouw Miniflat-tuinkamer renoveren

Kan jij niet langer wachten om jouw veranda nieuw leven in te blazen? Kom zeker eens langs in een van onze toonzalen om jouw dromen te bespreken. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken (of renoveren).