01 maart 2021

Houten poolhouse in je tuin deze zomer? 7 aandachtspunten

Een houten poolhouse in je tuin? Dat betekent deze zomer maximaal genieten van het buitenleven. Hoe het poolhouse van je dromen eruitziet, hangt af van verschillende factoren. We geven je alvast 7 punten waaraan je zeker moet denken.

1. Oriëntatie

De oriëntatie van je poolhouse is belangrijk om er optimaal van te genieten. We raden aan om de avondzon binnen te halen, omdat je er vaak op dat moment nog zit en kan genieten van de laatste warmte.

Wij ontwerpen onze poolhouses vaak in functie van de oriëntatie, met glazen wanden of openingen richting de avondzon. Om te zorgen dat de avondzon je toch niet in de ogen schijnt, kan je screens installeren.

2. Materialen

Hout – aluminium – staal

Wij bouwen uiteraard houten poolhouses, maar gaan een stap verder dan dat. Combineren met aluminium en staal geeft je poolhouse dat tikkeltje extra.

 

Gevelbekleding

Keuze in overvloed qua gevelbekleding. En dat in uiteenlopende prijscategorieën.

Een accentmuur kan je bijvoorbeeld bekleden met het luxueuzere afrormosiahout of aluminium gevelbekleding. De minder opvallende wanden kan je afwerken met kwalitatieve standaardbekleding. Zo krijg je een unieke look met prijzen die elkaar in balans houden.

 

Houtmassiefbouw voor houten poolhouse

Houtmassiefbouw is een perfecte bouwmethode voor een houten poolhouse. De massieve houten wanden doen dienst als dragende structuur én als afwerking vanbinnen en vanbuiten. Je kan de wanden laten beitsen in een kleur naar keuze. Wil je toch nog andere gevelbekleding aanbrengen, meteen of op een later moment? Dan kan dat aan een supplementaire prijs. De wanden zijn sterk genoeg om andere bekleding te dragen.

Het is ook mogelijk om elektriciteitskabels netjes weg te werken in de wanden, indien gewenst. Wij zullen tijdens een eerste bespreking daarom altijd achter je wensen vragen. We zorgen dat alles zo uitgewerkt en vlot geïnstalleerd wordt.

3. Overdekt terras

Je poolhouse uitbreiden met een overdekt terras is een groot pluspunt. Je hoeft ’s avonds of bij regen niet meteen naar binnen te trekken, en zit beschut.

4. Verwarming

Wanneer je elektrische heaters installeert in je poolhouse zelf of onder je overdekt terras, kan je er zelfs in de koudere maanden nog zitten. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan verwarmingsmogelijkheden.

5. Technische ruimte in houten poolhouse

Voorzie een afgesloten ruimte waar je de technieken van je zwembad installeert. Reken hiervoor op ongeveer 5 m² ruimte.

Extra tip: je kan je houten poolhouse ook uitrusten met een kleine tuinberging waar je een grasmaaier of ander tuingereedschap opslaat.

6. Kleed- en sanitaire ruimtes

Geen natte of vieze voeten in je vaste woning? Dan zijn een kleedruimte, douche en een klein toilet een must-have.

Kies je voor een binnendouche of een buitendouche, verwerkt in de wand van je poolhouse? Het kan allebei.

houten poolhouse

7. Bouwvergunning

Zolang het totaaloppervlak van je buitengebouwen onder de 40 m² blijft, kan je vergunningsvrij bouwen. Uit onze ervaring kan je binnen dat oppervlak een prachtig poolhouse neerzetten. Moest dat toch niet voldoende zijn, kan je met de hulp van een architect de nodige vergunning aanvragen.

(Houten) poolhouse deze zomer? Wacht niet langer

Zie jij jezelf al zitten of liggen aan je eigen poolhouse? Wacht dan niet langer en verwezenlijk je dromen nu. Wij bekijken graag onze planning om je zo snel mogelijk te helpen.

Het poolhouse van je dromen bespreken? Klik hier om een afspraak vast te leggen.

Een vrijblijvende offerte ontvangen? Klik dan hier.