01 december 2021

Moderne veranda in hout brengt klassiek en strak samen

Op foto lijkt deze veranda misschien aluminium, maar niets is minder waar: deze moderne veranda bestaat volledig uit hout en sluit naadloos aan bij de klassiek-moderne hoofdwoning. Kijk mee binnen:

Strak + klassiek

De woningeigenaars wilden graag een strakke, moderne veranda. Maar er mocht geen clash zijn met de oorspronkelijke klassieke woning. Wij gaan altijd op zoek naar een totaalplaatje dat klopt: waar leefveranda en bestaande woning, oud en nieuw, binnen en buiten, samenkomen. Dat was ook hier het geval.

Omdat de ramen van de woning uit hout waren, besloten we om ook de veranda volledig uit hout op te trekken. Daarmee is deze leefveranda het bewijs dat hout ook een strak en modern kan zijn.

De goot en dakrand zijn wel van aluminium – een combinatie die vaker voorkomt.

De leefveranda doet dienst als extra leefruimte. Een vlakke lichtstraat uit staal haalt extra licht binnen en zorgt ook in de woning voor een strakke look.

Houten panelen voor extra accent

We plaatsten drie houten panelen, bestaande uit latjes, die verschuifbaar zijn. De bedoeling hiervan is drieledig:

  • Privacy: de panelen kunnen strategisch zo geschoven worden dat er minder inkijk is.
  • Zon buiten houden: tv kijken terwijl de zon binnen schijnt? De zon in de ogen terwijl je in de zetel ligt? De panelen kunnen verschoven worden naargelang de stand van de zon.
  • Esthetisch: de houten panelen geven een extra touch aan het concept en zijn een leuke esthetische extra.

Een bijkomend voordeel is dat de schuivende panelen het gemakkelijker maken om erachter te poetsen.

moderne veranda hout

We zetten je ideeën om naar realiteit

Wij stellen graag zelf creatieve extra’s voor bij het ontwerp van een nieuwe leefveranda, maar luisteren ook met even veel plezier naar je wensen. Heb je bij een andere woning iets moois gezien, of gaf Pinterest je tonnen inspiratie? Breng foto’s en schetsen gerust mee, en we kijken wat we ervan kunnen maken op maat van je bestaande woning.

Graag wat inspiratie opdoen? Onze inspiratiegids zet je op weg. Download ‘m hier en bekijk wat we bij Miniflat in onze mars hebben.